attlevamedepochjvd.blogg.se

En blogg om att vara mamma till en tonåring som har flera olika sjukdomar samt att hantera vardagen och syskon till det sjuka barnet.

fredag....

Publicerad 2014-08-22 21:06:00 i Allmänt,

 
 
Första veckan efter semestern har nu gått av stapeln och det har gått bra. Tjejerna har alla börjat skolan, meja har fått speciellt schema eftersom hon inte orkar med hel dagar.... Efter  två dagar stanna meja hemma då hennes kropp inte klara mer det blev antagligen för mycket... Meja sov i nästa 1 dygn. Men nu är hon bättre igen. Nu har vi sänkt kortison dosen till 30 mg hoppas det går vägen...meja har fått höra på omvägar att " kompisar " undrar varför hon gått upp i vikt och vad hon är för sjuk nu..... De förstår ju inte bättre att meja kommer leva med dessa sjukdomar resten av livet och att kortison har gjort så att hennes utseende är förändrat....om bara de kunde leva vårt och särskilt mejas liv för en dag så skulle de kanske förstå att det inte är vidare roligt.... Blir så arg och besviken på allt. Det positiva denna vecka är att malou har gjort en piercing i läppen idag så hon har vart glad. Malou och meja har vart hos mig hela veckan trots att det egentligen va pappa vecka men vi bor ju 1 minut från deras skola men idag kom minstingen hem oxå,  så nu är min älskade hubba hemma med.   Nästa vecka ska meja få sin tredje dos av immunförsvar samt att de ska ta prover för att se om vi ska sänka cellgifterna och kortison dosen ännu mer, när meja är nere runt 20 mg så kommer hon kunna börja tappa kilon igen... Och då vet jag att hon kommer må bättre psykiskt iallafall. I måndags var meja och jag och handlade kläder och skor till henne.... Dryga 4000 kr spenderades men nu har hon iaf kläder som är lagom i storlek. Dessa shopping timmar gjorde meja lite gladare iallafall. Puss och kram på er allesammans 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-22 22:55:20

Gör ont i hjärtat och får tårar i ögonen! Alicia är långt ifrån så dålig som Meja men tillräckligt ändå då...även för henne har första veckan i skolan varit tungt redan 2:a dagen med smärtor, kramper och värk så det har blivit både några samtal o mail denna vecka och hon har fått avstå från gymnastiken. ..Vi borde få en tid till nästa vecka är det sagt men inget har kommit :( Så snart tar jag henne till Finland för vård!!
Tillbax till Meja.... Har du funderat på att prata med läraren att ta upp på föräldramöte mail eller brev ang Meja ? Så föräldrar kan prata med sina barn om att tänka sig för vad fe säger, vara hjälpsamma mot Meja. .vara en vän!! Oftast är det ovetskap som gör att barn beter sig elakt eller dumt mot mot ett annat barn kanske även rädsla? !
Min tösa har misst sin bästa vän ..tror jag pga. att hon inte visste eller förstått hur det är med Alicia , och den flickans mor har inte velat oroa sin dotter och därför inte pratat med henne om det. ..men Alicia då hon hade behövt sin vän!.D hängde jämt ihop! Visst gör det så Jäääkla ont i mamma hjärtat! !!

Känns som Meja är en riktig Fighter! Håller tummar och tår att hon blir bättre! Och hon är fin som hon är!! ♡

Kram från oss!

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-22 22:58:43

Alltså...kram från Sari & Alicia ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela