attlevamedepochjvd.blogg.se

En blogg om att vara mamma till en tonåring som har flera olika sjukdomar samt att hantera vardagen och syskon till det sjuka barnet.

Valborg

Publicerad 2015-04-30 09:15:00 i Allmänt,

Snart är sommaren här så underbart:) Vi behöver alla sol på våra kinder, för visst blir man lite gladare så fort solen lyser och värme infinner sig och träden blommar :) Iaf så blir jag så mycket gladare.
Dagarna tickar på och Meja mår relativt bra, vi ökar metotrexat nu för att kunna sänka kortison så det är bara att hoppas att hon klarar av detta och att levern inte tar stryk så Meja kan få börja tappa kilon.
Mirre och jag kämpar på tillsammans och det är så roligt att se henne börja bli en egen individ som bryter sig loss från morsan(mig) Malou slutar snart 9:an och är totalt ointresserad av att umgås med mig...så livet börjar alltså bli normalt för oss även om vi har sjukhus besök varje vecka så ingår de i vår vardag nu och vi har rutin på detta. Sen att de olika instanserna inte kan förstå att "bara en halvtimma" hinner väl alla med per dag men om man räknar på att det är tre olika tjejer och flera olika saker som vi "bara" ska lägga en halvtimma på så förstår väl vem som helst att "bara" en halvtimma helt plötsligt är en hel kväll och då har vi inte ens lagat mat än eller gjort dagliga hushålls sysslor...jag vet inte hur jag ska få till tiden efter jobbet...jag kan ju inte sluta jobba för att hinna med en halvtimma här och en halvtimma där....
Jag tänker satsa på mig själv nu under detta år har ju redan startat min resa genom att nu vart rökfri sen 5 januari. Så igår hade jag ett första möte med en PT så på måndag nästa vecka börjar jag att träna med en PT som även kommer hjälpa mig med kosten, har satt upp delmål och förklarat vad JAG vill ha ut av träningen och det känns jättebra. Visst kostar det en hel del, men eftersom jag har tillåtit mig själv att röka i 25 år och de senaste 20 åren har jag ju rökt för ca 1500 kr per månad så kan ni ju själva räkna ut att det är åtskilliga tusenlappar jag har eldat upp och förstört min hälsa för.

Ha en trevlig valborg nu:)
Puss och kram

Så trött

Publicerad 2015-04-20 14:52:27 i Allmänt,

Känner mig så sliten och trött, smällfet och helt skit tråkig som människa just nu:(
Tjejerna och jag gick på stan i lördags, alla köpte kläder inför kommande skolavslutning...det är ju tre tjejer med helt olika smaker så vi var nog i varje affär som finns på stan...men tillslut var alla klara och nöjda. Sen åkte vi ner till min kära far som fyller 62 år imorgon, där bjöds det på grillat och fika i mängder :) Åkte hem vid 20 tiden då jag var helt slut som människa slängde mig i soffan och slö kolla på tv...vakna efter nån timma med halvöppen mun och och gamnacke ;) ...ni vet hur snygg man är när man somnar framför tvn;) Tröttheten sitter i än och jag vet i sjutton hur jag ska pigga på mig, ska iaf ta mig till gymmet idag och bränna lite fett för fy sjutton vad fet jag har blivit :( Mår så himla dåligt över detta!!! Kram

Två veckor går fort

Publicerad 2015-04-13 15:06:40 i Allmänt,

Nu är vi hemma igen, Meja och jag har haft två bra veckor i Spanien och Marbella. Meja har tränat och kämpat varje dag och hon har fått nya vänner, vilket glädjer mig nåt enormt mycket. Från att ha sovit under 1 års tid har nu Meja börjat leva och hitta energi :) Under dessa två veckor gjorde Meja fantastiska resultat, hon gick ner 3 kg, sträckte ut sig 2 cm!!! ökade sin lungkapacitet från 0,5 cm till 3,8 cm!!!!(normal värde är 6 cm men eftersom Mejas lungor är påverkade av hennes sjukdom kommer hon antagligen aldrig komma upp till detta) Hennes styrka i armarna har ökat med 2 kg per arm! Men det bästa av allt är att Meja har hittat vänner och de har haft så roligt tillsammans. Jag hoppas innerligt att Meja får möjligheten att åka på en sån här resa igen för det ger så mycket mer för henne än bara kroppsligt. För min del har det vart skönt att få lämna Sverige och att få känna ro i att inte behöva göra dagliga hushålls sysslor samt att jag har tagit morgonpromenader längs strandpromenaden för att få energi till dagen. Sista dagarna kände jag att jag längta hem till Sverige men nu när jag är hemma så känner jag att jag vill tillbaka till värmen jag blir ju deppad av att komma hem till detta SKIT väder :( Men underbart att få träffa mina vänner och familj igen :) På lördagskvällen när Meja och jag kom hem så vänta Clara och Rosse på mig och Broman och Miranda hade lagat mat och köpt blommor och choklad :) Så gulligt så det vart en spontan kväll på High lander :) Underbart att vara så saknad :) Vardagen är här igen och det innebär fullt av tråkmöten som är måste möten...på torsdag ska vi till Mejas skola och träffas alla olika människor som är involverade i Mejas liv...läkare, ssk, bup, psykolog, skolsköterska, lärare, rektor, specialpedagogen....Nästa vecka är det psykologbesök, orencica behandlig, kurator besök och läkarbesök....gud vad jag längtar till att bara få vara och få vara ledig utan att ha en endaste grej inbokad! Med vardagen åter innebär det att jag ska ta mig till gymmet igen...idag efter jobbet ska jag masa mig dit, känner INTE för det men vet att jag känner mig så stolt efter jag vart där. Den 27 juni åker vi ju till Turkiet i en vecka iaf så vi har ju nåt roligt att se fram mot :)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela